Privacy Statement

Wat zijn persoonsgegevens

Persoonsgegevens zijn alle gegevens waar jij aan te herkennen bent. Dit zijn dus je voor- en achternaam, adresgegevens, telefoonnummer(s), BSN maar ook je IP-adres en je cookie instellingen.

De AVG (Algemene verordening gegevensbescherming) of in het Engels de General Data Protection Regulation (GDPR) deze wet zorgt ervoor dat data uitwisseling veiliger en transparanter word hierbij wordt vooral jou persoonsgegevens bedoeld. Persoonsgegevens zijn per definitie niet van een organisatie maar van jou. Wij als van Qbirds vinden het dan ook belangrijk dat wij hier gedegen en vertrouwelijk mee omgaan. Deze wet zorgt er dan ook voor dat hier één richtlijn voor staat zodat jij straks precies weet wat er met jouw gegevens gebeurt en waarom wij bepaalde gegevens van jou nodig hebben. Per 25 mei 2018 is de AVG van toepassing we sluiten dan aan bij de algemene bepalingen van de EU.

In de AVG maar ook in dit statement zul je bepaalde begrippen tegen komen. Om verwarring te voorkomen zullen wij deze kort benoemen en kort uitleggen. Mocht dit toch nog niet helemaal duidelijk voor je zijn kun je altijd contact met ons opnemen via +31 040 400 2830 of recruitment@qbirds.nl.

  • Betrokkene; Dat ben jij. Degene van wie persoonsgegevens worden verwerkt
  • Verantwoordelijke; Qbirds/Organisatie/Werknemers van Qbirds. Iedereen die met deze persoonsgegevens verwerkt.
  • Verwerking persoonsgegevens; elke handeling met betrekking tot persoonsgegevens
  • Datalek; Gegevens zijn openbaar of bij de verkeerde partij terecht gekomen.
  • Beveiligingsincident; Kan leiden tot een datalek is een klein incident en niet meet een gevaar.
  • Bijzondere gegevens; ras, religie, BSN, gegevens die nadelig kunnen zijn voor persoon.

Van wie hebben wij persoonsgegevens

Wij hebben persoonsgegevens van iedereen die direct of indirect contact heeft (gehad) met ons.
Van het bezoeken tot aan onze website tot aan contact. Het is afhankelijk van de situatie welke gegevens we van jou hebben. Wij vragen hier altijd toestemming voor zodat je precies weet wat we van jou hebben.

Welke persoonsgegevens verzamelen we en waarom

Wij hebben van jou de volgende gegevens (nodig).

  • Kandidaten: Voor- en Achternaam we spreken je graag aan met je voornaam maar als het is wel handig om je achternaam te weten willen we je bemiddelen met een andere partij. Er zijn namelijk veel mensen met de zelfde voornaam. Dus om verwarring te voorkomen verzamelen wij deze gegevens en kunnen wij je persoonlijk aanspreken.
  • Geslacht; We spreken je graag aan met meneer of mevrouw of hoe jij je wilt identificeren. Het is daarnaast ook voor ons interessant om te weten hoe onze huidige bestaand er uit ziet. Hoeveel mannen en vrouwen hebben wij in ons bestand. Dit is vooral voor onderzoekende redenen en totaal niet van toepassing op het selectie/wervingsproces.
  • Leeftijd; Wij willen graag weten hoe oud je bent zodat we op je verjaardag een kaartje kunnen sturen maar ook om te weten of je nu….
  • Taal: We willen graag weten welke taal je spreek zo voorkomen we dat we je in de verkeerde taal benaderen. We willen natuurlijk dat iedereen wordt aangesproken op een wijze die zij begrijpen en verstaan.
  • Adres; We willen graag een baan voor je vinden bij jou in de buurt. Hiervoor hebben we je adres gegevens nodig als we gaan zoeken. Natuurlijk sturen wij je ook graag met je verjaardag en bij plaatsing een kaartje.
  • Telefoonnummer: We hebben het liefst persoonlijk contact met je. Helaas is niet iedereen in de mogelijkheid om langs te komen daarom bellen we je graag.
  • E-mail: Het is begrijpelijk dat je niet altijd bereikbaar bent, daarom sturen we ook graag een e-mail naar je toe.
  • CV/LinkedIn: Wij hebben graag een overzicht van je werkervaring. Hierdoor weten we precies wat je kunt, wat je gedaan hebt en waar je in door wilt groeien.
  • Portfolio (ZZP’ers/Freelancers); Omdat wij ook bemiddelen met tijdelijke contracten en op projectbasis bemiddelen we ook met ZZP’ers en freelancers. Om een goed beeld te krijgen van wat jij nu kunt en wat jij leuk vind om te doen ontvangen we graag je portfolio.

We noteren graag wat we met jou hebben besproken. Zo kunnen alle medewerkers van Qbirds meteen zien wat er al met jou besproken is. We beschrijven vooral hierin wat je wensen zijn, wat je absoluut niet zou willen, je gewenste functie, waar je wilt werken ect. Hier staat duidelijk ook in welke stappen er al ondernomen zijn voor jou sollicitatie. Wij verzamelen geen gevoelige gegevens. BSN, Ras en religie zijn niet van belang voor ons. Het gaat bij ons vooral om wat je wilt en wat je kunt daar zijn deze gegevens overbodig in.

We verzamelen op het moment je IP-adres en je ontvangt cookies via onze website. Op het moment wordt er niks met je IP-adres gedaan behalve opgeslagen voor veiligheidsredenen. We willen voorkomen dat onze website vol virussen komt te staan of gehackt wordt door IP-adressen te onthouden kunnen we achterhalen als er iets mis gaat en waar dit aanligt.
Ook op onze website wordt er gevraagd naar cookies. Deze cookies gebruiken om je website ervaring te verbeteren.

Als je reageert of contact met ons zoekt via Social Media hebben wij al gegevens van je zoals bijv. je naam en alles wat jij daar eventueel op hebt staan. We zullen zonder toestemming hier niets van opslaan echter kunnen wij wel terug zien wie jij bent via het Social Media platvorm zelf. Het is dan ook aan jou om hier zelfs de instellingen op aan te passen. Het inzien van geopenbaarde gegevens op zichzelf is niet strafbaar echter het opslaan zonder toestemming wel.

Met wie delen we persoonsgegevens

We delen je persoonsgegevens met het systeem Carerix. Dit is onze database je kunt hier ook zelf inloggen en je gegevens in zien. (HYPERLINK).

Onze website wordt beveiligd door:…. Zij slaan alleen je IP-adres en gebruiken cookies voor beveiligingsredenen (uitgebreider uitgelegd in paragraaf 3; Website, App, Social Media, Cookies)

We delen je persoonsgegevens ook met collega’s onderling. We werken graag samen met elkaar om voor jou tot een passend aanbod te komen. Hierbij bespreken wij wekelijks de stand van zaken en of jij eventueel bij een van de lopende vacatures zou passen. Daarnaast op het moment dat jij aangeeft op zoek te zijn naar een nieuwe uitdaging kom je in onze Pool te staan. Dit betekent dat je in een lijst komt met andere kandidaten die beschikbaar zijn waar door wij overzichtelijk met elkaar kunnen zien waar en wie we eventueel kunnen plaatsen.

We delen je gegevens met een klant op het moment dat jij aangeeft interesse te hebben in de functie. Dit doen wij om ervoor de zorgen dat de klant ook kan inzien wie wij aan hen voordragen. Zo kunnen ze met jou contact opnemen voor een afspraak en kun jij zo snel mogelijk bij hen aan de slag.

Zo zorgen we voor je persoonsgegevens

Wij willen natuurlijk dat je gegevens zo goed mogelijk beveiligd zijn en hier zullen wij dan ook alles aan doen. In de onderstaande punten vind je wat wij nu doen.
Mocht er toch iets mis gaan zullen wij jou hierover inlichten. Denk hierbij aan een datalek. Ook de Autoriteit Persoonsgegevens zal hier bij in worden gelicht.

Met onze database Carerix hebben wij een verwerkersovereenkomst dit houd in dat zij de gegevens nooit voor eigen gewin zullen gebruiken en puur als verwerker dienen. Carerix is gespecialiseerd op het beveiligen van jou gegevens en zorgen dat deze ook beveiligd blijven. Wil je hier meer informatie over kun je altijd op hun website terecht (HYPERLINK) of contact opnemen met… Voor de website hebben wij een zelfde verwerkersovereenkomst met …. Hiervoor gelden dezelfde regels als bij Carerix.

Wij zorgen dat CV’s op het moment dat jij ze per mail verstuurd we ze uit onze mailbox verwijderen en uit onze eigen computers zodat deze alleen op Carerix staan in een beveiligde omgeving.

Al onze medewerkers ondertekenen een geheimhoudingsverklaring zo zorgen wij ervoor dat de kans verkleind wordt dat een van ons iets doet met je gegevens wat niet afgesproken is of door jou is goedgekeurd.

Ook onze klanten dienen zich te houden aan de AVG maar om dit extra te waarborgen staat in de overeenkomst die zij met ons teken ook een geheimhoudingsverklaring. Zij zullen jou ook niet buiten ons om kunnen benaderen.
Mocht je gegevens met een organisatie binnen de EU worden gedeeld houden zij zich allen aan deze AVG/GDPR.
Mochten wij contact hebben met organisaties buiten de EU zullen zij ons eventueel aan hun regels aanpassen met jou toestemming en de AVG zo goed mogelijk waarborgen.

De Autoriteit Persoonsgegevens zorgt voor toezicht als het gaat om de AVG.

Je persoonsgegevens bekijken of aanpassen

Je wilt vast weten welke gegevens wij van jou hebben vastgelegd? Dit kun je allemaal direct bekijken via Carerix. Je kunt hier ook je gegevens aanpassen of wijzigen. Mocht dit je niet lukken door omstandigheden kun je ook altijd met ons contact opnemen. Mocht dit per mail zijn krijg je binnen …. weken reactie.

Je voorkeur voor aanbiedingen instellen

Wij houden je graag op de hoogte van onze diensten. Mocht je dit liever niet meer willen? Geen probleem via Carerix kun je dit zelf regelen:

  • Of je nu geen nieuwsbrief per e-mail wilt ontvangen
  • Of wij je bellen om voor een interessant aanbod onder je aandacht te brengen.

Natuurlijk staat onder elke mail de mogelijkheid om je af te melden voor de nieuwsbrief.

Wil je al het aanbod stoppen kan dit via:
[Mail]
[Link naar Carerix]

Onze visie op Privacy

Wij van Qbirds vinden jou privacy erg belangrijk. We willen natuurlijk niet dat iedereen bij jou persoonlijke gegevens kan en dit willen wij op een zo verantwoorde wijze waarborgen. We vinden het dan ook belangrijk dat jij weet wat wij aan gegevens hebben en wat we hiermee doen. Het streven is dan ook om hier zo transparant mogelijk over te zijn.

We vinden het daarnaast ook erg belangrijk dat het gemakkelijk in te zien is voor jou en aan te passen zodat jij het heft in eigen handen hebt als het gaat om je gegevens. Wel vinden we het belangrijk om een goed beeld van je te hebben om ons werk zo goed mogelijk te doen. Het is natuurlijk wel belangrijk dat jij aansluit bij de organisatie die wij aandragen. Daarom hebben we zeker gegevens van je nodig om dit zo goed mogelijk te kunnen doen.

Tot slot vinden wij jou input ook erg belangrijk. Mocht het zo zijn dat je graag zaken anders zou zien als het gaat om jou gegevens horen wij dit graag. Hierdoor blijven wij innoveren en zal dit statement ook zeker aangepast kunnen worden zolang dit niet in strijd is met de wet. We houden graag ons beleid up to date.

Over dit Privacy Statement

Dit is het Privacy Statement van Qbirds B.V. voor Nederland. We kunnen dit statement aanpassen. Deze versie is gemaakt op 26-11-2020.

Wil je weten welke persoonsgegevens we van jou hebben vastgelegd is dit mogelijk via: Link Carerix. Je kunt hier inloggen en zelf je gegevens aanpassen.  Mocht je vragen hebben kun je altijd contact met ons opnemen via recruitment@qbirds.nl.

Je kunt altijd je gegevens aanpassen als deze onjuist zijn. Dit kun je doen via: Link Carerix of door contact met ons op te nemen via recruitment@qbirds.nl of via +31 040 400 2830.

Wil je geen gebruik maken van onze service en aanbod dan kun je dit stop door een e-mail te sturen naar: recruitment@qbirds.nl wij zullen binnen 4 weken je verzoek in behandeling nemen.

We hebben verwerkingsovereenkomsten met partijen op het moment als zij in aanraking komen met jou gegevens. Het is dan alleen nodig wanneer een partij die verantwoordelijk is voor persoonsgegevens een stukje van die verwerking overlaat aan een andere partij.
Voor onze database maken wij gebruik van Carerix hier hebben wij een verwerkingsovereenkomst mee. Dit houdt in dat zij niks met jou gegevens mogen doen voor eigen gewin. Daarnaast hebben wij een verwerkingsovereenkomst met … voor onze website.

Mocht je vragen hebben over dit statement of over je persoonsgegevens kun je contact met/via recruitment@qbirds.nl. Ook willen we je graag verwijzen naar de Autoriteit Persoonsgegevens. Hier vind je een uitgebreide uitleg over je rechten en onze plichten. Mocht je twijfelen aan zaken als het gaat om persoonsgegevens kun je met hen contact opnemen.