Wat-is-Qlik

Qlik

Wat is Qlik? Qlik heeft als uitgangspunt dat zakelijke applicaties net zo plezierig en snel zouden moeten werken als bijvoorbeeld iTunes, Google en Facebook. Helaas is dat vaak niet zo; de gebruikservaring is vaak ondergeschikt aan de functionaliteit. Qlik is erin geslaagd om beide eigenschappen te verenigen. Wil je werken met de Qlik producten? Klik dan hieronder om te zien welke vacatures er bij jou in de buurt
beschikbaar zijn.

Vacatures

QlikView

Wat is QlikView? QlikView is een van bekendste Data Discovery tools (BI tools). In de wereld van Business Analytics is de wijze waarop deze oplossing werkt een begrip geworden. In 2001 bracht leverancier QlikTech, nu bekend als Qlik, QlikView naar het grote publiek met een totaal andere aanpak dan de traditionele BI tools zoals Cognos en BusinessObjects die toen beschikbaar waren. De set gebaseerde en visuele aanpak maakten deze tool tot een van de meeste gebruiksvriendelijke BI oplossingen.

QlikView vs QlikSense

Combinatie van verschillende data

Veel van de resultaten van Business Intelligence komen voort uit het combineren van data uit verschillende systemen. QlikView is in staat om data uit allerlei bronnen in te lezen: vrijwel alle databases, Excel en internet. Hieronder kunt u een video bekijken:

Self Service BI en Data Discovery

QlikTech dat in 1993 ontstaan is, heeft nu onder de naam Qlik wereldwijd tienduizenden klanten en zijn inmiddels beursgenoteerd. QlikView, voorheen Quik genoemd, stond voor Quality, Understanding, Interaction en Knowledge, een kort en krachtige samenvatting van de essentie van Business Intelligence.

Soorten Qlik

BI tools

Qlik verkoopt inmiddels naast QlikView ook andere softwarepakketten als Qlik Sense, nPrinting en QlikMarket. Qlik focust zich volledig op Self Service Business Intelligence en Data Discovery. We zien dat QlikView vooral gebruikt wordt door het MKB of op afdelingsniveau in grotere organisaties. Qbirds helpt organisaties bij het vinden en binden van Qlik specialisten.

wat-is-qlik?